Európában a korrupció jelenti a legnagyobb fenyegetést a demokráciára - jelentette ki kedden Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács főtitkára a 47 tagállamot tömörítő páneurópai szervezet parlamenti közgyűlésének idei első ülésszakán.

A főtitkár felszólította az európai államokat, hogy erősítsék meg elkötelezettségüket az emberi jogok, a demokrácia és a szolidaritás iránt, ugyanakkor figyelmeztetett, hogy a korrupció aláássa a demokráciába vetett hitet.

"A korrupció jelenleg a létező legnagyobb veszély, amely a demokráciát fenyegeti. Emiatt egyre többen veszítik el a jogállamiságba vetett hitüket. Az Európa Tanácsnak cselekednie kell, méghozzá most azonnal" - szögezte le a norvég politikus, aki szerint a szervezetnek négy területre kell koncentrálnia. A korrupció elleni küzdelem részeként említette, hogy az ET-nek segítenie kell tagállamait az igazságszolgáltatási reformban, meg kell védenie a szólás és a média szabadságát, fel kell lépnie a gyűlöletbeszéd és az intolerancia ellen, és meg kell védenie a kontinens sokszínűségét és kisebbségeit.

Jagland mindemellett sürgette, hogy a szervezet tagállamai "vegyék komolyan" az Európa Tanács ajánlásait.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 733 285 megtekintés

Videó: 48 940 045 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7029822

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh