Az olasz L ’Espresso napilap fotókat közölt a Maliban bevetett francia alakulatokról. A mellékelt fotón a hivatalosan egy békemisszióval érkező francia katona látható.

A halál-maszkot viselő idegen fegyveresek tevékenységét pedig már világszerte ismeri a civil lakosság. Elsősorban Afganisztánból, de az amerikai haditengerészet különleges műveleti egységein is megjelenik. A „békemisszió” által sújtott országok civil lakossága – okkal - mára a nők (és férfiak…) megerőszakolását és gyermekgyilkosságokat kapcsolta ehhez a képhez, mivel a NATO kötelékében érkező nyugati fegyveres erkölcsi háttér híján, sokszor ellenőrzés és számonkérés nélkül randalírozhat a civilek közt. Az amerikai, brit, dán és német katonák is előszeretettel fotózkodnak vele, mintegy annak szimbólumaként, hogy a bevetés során a halállal nap mint nap szembenéznek.

A viselése mögött rejlő tartalmak ellenére nyugodtan feltehetjük a kérdést: vajon mennyire gondolja komolyan a francia kormány a Mali beavatkozás „békemisszió” jellegét? Mert ha a NATO újabb „békemissziója” a korábbi forgatókönyvek mentén zajlik, már nincs sok hátra, és a civil lakosság szívesebben látja majd otthonában az úgynevezett terroristákat, mint az utcákon Franciaország csontvázkatonáit.

Nyugaton nincsen „faji diszkrimináció”, nemsokára Mali civil lakossága fajtól, bőrszíntől függetlenül megtapasztalja majd a felvilágosult Nyugat barbarizmusát.

Forrás: hidfo.net

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 730 420 megtekintés

Videó: 48 938 157 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7029460

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh