Alelnökét, Joe Bident bízta meg Barack Obama, hogy összefogja a fegyverhez jutás és fegyverbirtoklás ellenőrzésével kapcsolatos kormányzati munkát, amely különös figyelmet kapott a múlt heti iskolai lövöldözés miatt. Bident arra kérte, hogy már januárban tegyen javaslatokat a témában.

Az elnök kilátásba helyezte, hogy az amerikai Kongresszus jövőre jogszabályt is alkot a fegyverellenőrzésről. Mint mondta, ő személyesen mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a képviselők egy éven belül szavazzanak is az ügyben.

Az Egyesült Államoknak kötelessége lépéseket tennie annak érdekében, hogy a jövőben ne forduljon elő a múlt hetihez hasonló, értelmetlen erőszak – hangsúlyozta. "Tény, hogy nem előzhetünk meg minden egyes erőszakcselekményt, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudjuk folyamatosan csökkenteni az erőszakot" - fogalmazott.

Mint mondta, a fegyverellenőrzés szigorításának szükségességét régóta hangoztató Bident arra kérte, hogy kormányzati illetékesek és külső szakértők részvételével hozzon létre munkacsoportot, amely a kérdést minden oldalról megvizsgálja.

Barack Obama hangoztatta, hogy a lakosság birtokába került lőfegyverek útját nyomon kell követni, és szigorúbban ellenőrizni kell a fegyvert vásárolni szándékozó polgárok indokait.

Nem szabad lehetővé tenni, hogy az emberek illetéktelenül fegyverhez jussanak, és meg kell szüntetni a fegyvereladásokkal kapcsolatos szabályozás esetleges hiányosságait - szögezte le. Megismételte felszólítását arra, hogy vezessék be újra a támadófegyverek 2004-ben hatályát vesztett tilalmát. Kiállt ugyanakkor "az ésszerű korlátok" közötti fegyverbirtoklás joga mellett.

Jelezte, hogy - szintén a newtowni ámokfutás egyik következményeként - jövőre jogszabály készül majd a szellemi egészségi állapotra vonatkozóan is. A fegyverellenőrzés szigorítása nem az egyetlen lehetőség az előrelépésre - jelezte, úgy fogalmazva, hogy a szellemi egészséget szolgáló gondozáshoz "ugyanolyan könnyűvé kell tenni a hozzájutást, mint a fegyverekhez".

A connecticuti Newtown egy iskolájában múlt pénteken 26 embert ölt meg egy fegyveres ámokfutó, köztük húsz 6-7 éves kisdiákot. Ez volt az egyik legsúlyosabb vérengzés az Egyesült Államok történetében.

Forrás: hirek.sk

Kapcsolódó blog bejegyzés:

A globalisták a kormányokat már legyőzték Kattintson ide...

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4833343

Jelenleg az oldalon

5
Online