A vízumtörvények mielőbbi megreformálásáért lobbiznak a nagyvállalatok.

Az Egyesült Államokban különösen a gazdasági válság kirobbanása óta mindennapi beszédtémát képez a bevándorlók kérdése: egyesek szerint a munkanélküliség miatt nem kellene letelepedni hagyni a külföldieket (februárban 7,7 százalék volt az állástalanok aránya az USA-ban), mások szerint teljesen megfelelnek a jelenlegi vízumszabályok, míg a harmadik főbb tábor szerint kimondottan kellenének a külföldi munkavállalók, sürgősen lazítani kellene a törvényeken.

Sejthető módon a technológia vállalatok tipikusan a harmadik tábort gazdagítják, az ország száznál is több vállalkozása csütörtökön nyílt levelet juttatott el a Kongresszushoz, amelyben a vízumszabályok minél előbbi megreformálását kérik. A dokumentum szerint csak az IBM / Intel / Microsoft / Oracle / Qualcomm ötösnél tízezernél is több munkahely vár betöltésre, hiszen súlyos szakemberhiány van a belföldi munkaerőpiacon.

A levelet többek közt Eric Scmidt (Google), Marissa Mayer (Yahoo), Mark Zuckerberg (Facebook), Paul Otellini (Intel), Meg Whitman (HP), Bradford L. Smith (Microsoft), Dr. Paul E. Jacobs (Qualcomm), John Donahoe (eBay), Randall Stephenson (AT&T) és John Chambers (CISCO) írták alá.

Forrás: techcorner.hu

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4516717

Jelenleg az oldalon

11
Online