Az izraeli hadsereg megsemmisített vasárnap egy szíriai katonai állást a Golán-fennsík szíriai oldalán, válaszul az abból az irányból érkező lövésekre - írta a Jediót Ahronót című izraeli napilap honlapján.

A Golán-fennsík déli, szíriai oldalán lévő katonai állásból gyalogosan járőröző izraeli katonákra lőttek vasárnap reggel. Az izraeli hadsereg válaszul rakétacsapást mért a határ túloldalán lévő katonai állásra. Az izraeli lap értesülése szerint az ott lévő két szíriai fegyveres megsebesült.

Az izraeliek leállították a határkerítés építési munkálatait a Golán-fennsíkon, és magasabb fokozatra emelték a készültséget.

Előzőleg, szombaton is rálőttek a határ túloldaláról egy izraeli katonai terepjáróról. Egyik incidensben sem sebesült meg izraeli katona.

A Jiszáél Hajom (Izrael Ma) című lap honlapja szerint az izraeli hadsereg panaszt emelt az ENSZ határt ellenőrző békefenntartó egységénél a határsértés miatt.

Az izraeli hadsereg azt még vizsgálja, hogy a Bassár el-Aszadhoz hű csapatok vagy a felkelő erők lőttek-e izraeli területre.

Móse Jaalon izraeli védelmi miniszter mindazonáltal vasárnap leszögezte, hogy "Izrael azonnal visszavág" a Golán-fennsík felől érkező minden lövésért. Hangsúlyozta, hogy Izraelt "a damaszkuszi rezsimet tekinti felelősnek Izrael szuverenitásának bárminemű megsértéséért".

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 48 563 945 megtekintés

Videó: 27 904 270 megtekintés

Látogatók

Összesen5153309

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh