Kedden este, hét óra után nem sokkal a frank 248,20 forintba került a devizapiacon. Az euró jegyzése 270,40, a dolláré 190,40 forint volt.

Saághy Pál, az Equilor brókercég devizaelemzője kedden este azt mondta, a befektetők kockázatkerülő hangulata délután fokozódott, emiatt erősödött újabb csúcsokra a frank az euróval - ezzel párhuzamosan a forinttal - szemben. Hozzátette: mivel az amerikai tőzsdék mínuszban vannak, vagyis pesszimista a hangulat, elképzelhető, hogy a frank az este folyamán tovább erősödhet az euróval szemben, ennek következtében pedig 250 forint fölé kerülhet a frankárfolyam. Saághy Pál azt is elmondta, hogy a frankerősödés öngerjesztő folyamattá vált, egyre több befektető látja a frank jelentős erősödését, és nem akar kimaradni a folyamat által biztosított nyereségből, ezért beáll a sorba a vevői oldalon.

A szakember hozzátette, nem lehet megmondani, hol lehet az a technikai szint, ahol megállhat a frankerősödés, mert a frank árfolyama az euróval szemben olyan tartományban mozog, ahol korábban még nem járt. "Egyelőre nehéz azt is megmondani, hány napig tarthat még a rendkívüli frankerősödés, de rövid távon előbb-utóbb telítődhet az eladói oldal, és nem lesz, aki eladjon eurót frankért cserébe, ráadásul a frankot vásárló befektetők egy része idővel realizálni szeretné a nyereségét, vagyis eladja a frankot, a korábbinál magasabb áron" - fogalmazott Saághy Pál, és hozzátette: ha bekövetkezik a fordulat, akkor várhatóan sokan elkezdenek kiszállni a frankból, tehát meredek frankgyengülés jöhet, de azt egyelőre nem lehet megmondani, hogy ez mikor következhet be.

Forrás: origo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 47 716 372 megtekintés

Videó: 27 199 217 megtekintés

Látogatók

Összesen5105680

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh