Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter telefonon beszélt kínai partnerével, Csang Van-csüannal és közölte vele, hogy az észak-koreai nukleáris fegyverek fejlesztése "növekvő fenyegetést jelent" az Egyesült Államokra és szövetségeseire nézve - adta hírül szerdán internetes kiadásában a Fox News.

Hagel kijelentette, hogy Washingtonnak és Pekingnek együtt kell működnie az észak-koreai nukleáris fegyverek és ballisztikus rakéták kérdésében.

Az amerikai védelmi tárca vezetője egyesült államokbeli látogatásra hívta meg Csang Van-csüant. A Pentagon közölte, hogy Martin Dempsey tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának főnöke még április folyamán Pekingbe látogat.

George Little, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője közölte, hogy a Koreai-félsziget térségébe érkezett két rakétaelhárító romboló, a Decatur és a McCain. A Pentagon korábban csak a McCain rombolónak a régióba való vezényléséről számolt be.

Az amerikai védelmi tárca korábban bejelentette, hogy két tengeri telepítésű radarállomást küld a Csendes-óceán nyugati medencéjébe. Az egyik ezek közül már megérkezett Japán északi részéhez, a másik még a Pearl Harborban (Hawaii) található.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 065 466 megtekintés

Videó: 48 288 739 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919685

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh