Az internet izraeli szegmense ellenáll azoknak a tömeges hacker-támadásoknak, amelyek szombat reggel kezdődtek. Korábban az Anonymus hackercsoport bejelentette, hogy nagyszabású számítógépes támadást indít Izrael ellen.

Eközben az izraeli hackerek szintén támadásba lendültek. Többek között feltörték az Anonghost Izrael-ellenes hacker szervezet honlapját. Az Israeli Elite Force nevű Izrael-barát hacker csoport közzétette az általa feltört pakisztáni média listáját.

A számítógépes támadások elleni harc izraeli központja biztos abban, hogy az ország készen áll az ”elektronikus dzsihádra”. A szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy egyetlen védelem sem lehet maximális.

Forrás: ruvr.ru

Nem okozott komoly kárt az izraeli internethálózatban a meghirdetett kiberháború

Ellenállnak az izraeli kormányzati honlapok a hackerek folyamatos támadásainak az Anonymus csoport vasárnapra meghirdetett kibercsatájában - írta az izraeli média.

Az Operation Israel néven indított tömeges hackertámadás meghirdetett célja „Izrael letörlése az internet térképéről”. Vasárnap reggel a nemzetközi "kiberharcosok" sikeresen leállították az izraeli statisztikai hivatal, az oktatási és a védelmi minisztérium, valamint több bank honlapját, de azok működését gyorsan helyreállították.

A kulcsfontosságú kormányzati honlapok működnek, és ahogy várható volt, nincs tényleges kár. Az Anonymus nem képes kárt okozni az ország létfontosságú infrastruktúrájában - közölte Jichák Ben Jiszráel, a szakhatóság képviselője.

Médiaértesülések szerint éjjel megpróbálták feltörni a tőzsde és a pénzügyminisztérium weboldalát, de az intézmények tagadják a támadást. Az Anonymus sikeresen támadott tizenkilenezer izraeli Facebook-oldalt, nyilvánosságra hozott több száz e-mail címet a hozzájuk tartozó jelszóval - írta a Háárec című napilap vasárnap.

Izrael nem először vált a hackerek célpontjává. Tavaly novemberben a Gázai övezetből indított rakéták elleni Felhőoszlop hadművelet idején mintegy hétszáz izraeli honlapot próbáltak megbénítani, köztük a külügyminisztérium és az államelnöki hivatal internetes oldalát. A több mint hatvanmillió kísérlet ellenére az Anonymus nem tudott súlyos károkat okozni az izraeli internetrendszerben.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen3595713

Jelenleg az oldalon

5
Online