Az újabb NATO-erők kelet-európai telepítése kompenzáló intézkedéseket eredményez majd Oroszország részéről, Moszkva pedig rendelkezik azokkal a képességekkel és erőforrásokkal, amelyekkel garantálhatja saját biztonságát - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes szerdán újságíróknak Moszkvában.

"Ami most történik, az elkerülhetetlenül ellenintézkedésekhez fog vezetni a részünkről. Nem maradunk adósok, ahogy mondani szokták. Megvannak a képességeink és az erőforrásaink. A biztonság száz százalékban garantált lesz" - hangoztatta.   

Rjabkov szerint azok, akik a NATO kelet-európai katonai jelenlétének megerősítését javasolják, "abban az illúzióban élnek, hogy Oroszországot meg lehet félemlíteni, és valamiképp fel lehet tartóztatni".   

"Ez nem fog nekik sikerülni. A kívánt eredményt ezek az erőfeszítések nem fogják meghozni. Azoknak az országoknak a biztonsága, ahol további kontingensek jelennek meg, nem fog megerősödni, és a stabilizáció lehetősége távolabbra kerül, a kockázatok pedig növekedni fognak" - nyilatkozta Rjabkov.   

A miniszterhelyettes szerint az Egyesült Államok korábban "elszalasztotta a lehetőséget", amelyet az orosz fél tavaly ajánlott fel neki "jogilag kötelező erejű megállapodások megkötésére a biztonsági garanciákra" vonatkozó javaslatok formájában, amelyek célja "az eszkalációs forgatókönyv elkerülése" volt.   

A vezető orosz diplomata meglátása szerint Washingtonnak a Moszkvának való ártási kísérletekben megnyilvánuló "mániákus makacssága" nevetés tárgyává teszik az Egyesült Államokat, mert "komoly ember így nem viselkedik".   

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője reagált Boris Johnson brit miniszterelnöknek arra a kijelentésére, hogy Vlagyimir Putyin nem kezdett volna háborúba Ukrajnában, ha nő lenne és hogy az orosz vezető az "ideális példa a toxikus férfiasságra". Peszkov úgy vélekedett, hogy az ilyen megnyilvánulásokat pszichoanalízis témájává kell tenni.   

"Az öreg Freud csak álmodhatott egy ilyen vizsgálati alanyról, amíg élt" - mondta az orosz elnöki szóvivő.    

Marija Zaharova külügyi szóvivő hangot adott azon véleményének, miszerint az uniós tagjelölti státus megadása Ukrajnának arra irányul, hogy az EU birtokba vegye ennek az országnak a területét és Oroszország feltartóztatására használja fel.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 805 753 megtekintés

Videó: 47 968 885 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887588

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh