A Földművelésügyi Minisztériumtól nyert pályázati pénzből újított fel a komlói önkormányzat egy útszakaszt a dávidföldi városrészben. A burkolatjavítás mellett a Patak utca környékén a vízelvezető csatornákat is rendbe hozták.

A komlói önkormányzat öt éve indította el programját a város közel hatvan kilométer hosszúságú zártkerti úthálózatának felújítására. Eddig kizárólag saját forrásból, kisebb lépésekben haladt a munka, idén azonban megnyílt egy pályázati lehetőség is erre a célra. „A Földművelésügyi Minisztérium kifejezetten zártkerti és mezőgazdasági utak javítására biztosított forrást, amire az év elején nyújtottunk be az igényünket. Számunkra pozitív döntés született, így tízmillió forintnyi többletpénzzel adhattunk lendületet a város felújítási programjának” – tájékoztatott Polics József polgármester.

A pénzt egy rosszabb állapotú és a nagyobb esőzések által is fenyegetett szakasz megújítására fordította a város. A Dávidföld északi részén húzódó Patak utca és az úgynevezett sturci út közötti szakaszon kétrétegű felületzárással készült el az új útburkolat. Kijavították a csapadékvíz-elvezető árokrendszert is, csökkentve a váratlan villámárvizek jelentette kockázatokat.

A pályázat mellett az saját erős felújítási program is folytatódott: a Cseresznyág-dűlőben épült meg egy útszakasz. „A víztorony körüli utak legnagyobb részét mostanra felújítottuk, de még jó pár évig fognak munkát adni nekünk a zártkertek. A fontosabb, sokak által használt részeket részesítjük természetesen előnyben. Erre tekintettel fogjuk a jövő évi felújítási célokat is kiválasztani. Természetesen, ha lesz rá lehetőségünk, akkor pályázatokkal is gyorsítani fogjuk a munkát” – ígérte a polgármester.

Forrás: Komló Város Önkormányzata

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 065 540 megtekintés

Videó: 48 288 871 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919688

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh