A londoni Guardian cikke szerint Görögországban pánik közeli hangulat alakult ki, az emberek a Nagy Gazdasági Világválsághoz hasonló módon próbálnak hozzájutni bankban őrzött pénzükhöz.

Az egyre mélyülő görög válság lassan a teljes összeomlás szintjére jut, amiről a nyugati média egyöntetűen hallgat.

Lehetséges, hogy az amerikai adósságplafon körüli vita és a kedden kiadott ijesztő amerikai gazdasági adatok hatására összeomlott belföldi pénzügyi piacokról szóló hírek szorították ki a görög válságot az újságok címoldaláról.

Mindegy miért kerülte el a görög helyzet a média figyelmét, jobban tesszük, ha észrevesszük, mi történik, mert a helyzet igen súlyos.

Görögországban az otthoni széfek egyre kelendőbbek és lassan hiánycikké válnak, mivel az emberek megpróbálják minden pénzüket kivenni a bankból és inkább otthon a párna alatt, vagy ha elég gyorsak voltak, egy széfben tartani.

A tömeges készpénz felvétet a politikusok intézkedései sem tudták megakadályozni, pedig mindent megpróbáltak, még állampolgáraik megélhetését és az ország jövőjét is kalapács alá bocsátották a második mentőcsomagért cserébe, hogy abból az első mentőcsomag után fizetendő kamatokat kifizethessék.

Gazdasági szakemberek és a világ vezető politikusai azt tanácsolták Görögországnak, hogy kemény megszorító intézkedések bevezetésével elkerülhetik a mára kialakult helyzetet.

Görögország fejet hajtott a nemzetközi bankkartell akaratának, de sajnos a válságot és a pánikhangulatot így sem tudta elkerülni.

Elképzelhető, hogy a vezető nyugati hírcsatornák csak néhány napig hallgatnak az ügyről, hogy a Wall Street-i befektetőknek elég ideje legyen kimenteni és aranyba fektetni pénzüket.

Ez megmagyarázhatja a keddi piaci zuhanórepülést és az arany ismételt szárnyalását.

Az embereknek annyit mondtak Európában, hogy az EU újabb adósság és likviditási problémákkal néz szembe, miközben a bennfentesek „viszik a bankot”.

Forrás: idokjelei.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 200 234 megtekintés

Videó: 38 452 256 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5889890

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh