Az Aszad-rezsim ellen felkelt szíriai lázadók felfegyverzését sürgette a 2008-as amerikai elnökválasztás republikánus-párti elnökjelöltje.

John McCain arizonai szenátor Szíriában, a felkelők által ellenőrzött területeken tett előre be nem jelentett látogatást. Találkozott az ellenzéki Szabad Szíriai Hadsereg vezetőivel, és helyi idő szerint péntek este nyilatkozott Washingtonban a sajtónak.

McCain úgy értékelte, hogy a harcmezőn az elmúlt hetekben a kormánycsapatok javára változott a helyzet, mindenekelőtt a légierőnek, valamint a harci járműveknek köszönhetően.

A szenátor kijelentette: a szíriai lázadókat segíteni kell abban, hogy sikerrel vehessék fel a harcot a kormányerőkkel.

Az amerikai elnöki hivatal szóvivője szerint a Fehér Ház tudott John McCain szíriai látogatásáról. A szóvivő korábban kijelentette, hogy az elnök munkatársai konzultálni akarnak a szenátorral visszatérte után.

McCain, az Obama-kormány Szíria-politikájának egyik leghangosabb bírálója. Értesülések szerint a felkelők parancsnokai azzal a kéréssel fordultak hozzá, hogy az Egyesült Államok szállítson fegyvereket a lázadóknak, hozzon létre repüléstilalmi övezetet, és mérjen csapásokat a harcokba beavatkozó Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezetre.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 752 452 megtekintés

Videó: 48 952 538 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7032101

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh