Az orosz szárazföldi hadsereg ez év végéig megkapja az Enyiksz cég Eleron-3SzV pilóta nélküli repülőgépeinek első szállítmányát. A szárazföldi hadseregen kívül a belügyminisztérium belső erőihez és egyéb hivatalokhoz is kerül 5-7 darab hasonló gép.

Néhány pilóta nélküli repülőt már ma is sikeresen használnak az orosz erőstruktúrák. Leginkább a mini osztályú drónokat használják, mondta Gyenyisz Fedutyinov, a pilóta nélküli rendszerek szakértője:

Ezek a rendszerek közeli használatra (5-25 km) vannak tervezve. Ezek a kis gépek a repülőgép-modellek méreteivel hasonlíthatóak össze. Ugyanakkor igen bonyolult szerkezetek, melyek élő közvetítést tudnak biztosítani kamerájukkal, garantálják a felderítést ezen a közeli területen. Így lehetővé teszik az alacsonyabb rangú egységeknek, hogy a komolyabb légi felderítéstől függetlenül tudjanak tevékenykedni.

A pilóta nélküli gépek iránti igény folyamatosan növekszik. Jelenleg az a helyzet, hogy az orosz hadsereg és egyéb erőszervezetek a pilóta nélküli gépek széles skáláját igénylik, mondta Andrej Fomin, a Vzljot újság főszerkesztője:

A könnyű és közepes gépek mellett komoly igény van a nagyobb, nehezebb, akár több tíz tonnás gépekre is, amelyeket jelenleg különböző országokban aktívan tesztelnek. Oroszországban is folytatnak ilyen fejlesztéseket. Nincs már messze a nap, amikor ezek a gépek felszállnak, és hadrendbe lehet majd őket állítani. A külföldi fegyveres konfliktusok bebizonyították, hogy a pilóta nélküli gépek szerepe egyre növekszik. Ha nem is a közeljövőben, de ezeknek a gépeknek kulcsszerep jut.

A katonákat leginkább a pilóta nélküli gépek harci alkalmazása érdekli, mely során csapást mérnek az ellenség élőerejére és gépeire. Csapásmérő erőforrásokkal rendelkező drónokat gyárt Izrael, Kína és India. Az Oroszországban kifejlesztett gépek hasonlóak a világ többi részén gyártottakhoz. A Dozor-600, melyet a Tranzasz cég gyárt, taktikai és műszaki mutatóiban megegyezik az amerikai Predator drónnal.

Forrás: ruvr.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 736 863 megtekintés

Videó: 48 944 067 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7030388

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh