Az amerikai kormány minden olyan levél borítékját lefényképezteti, amelyik belföldi forgalomba kerül. Ez az eljárás évente összesen 160 milliárd postai küldeményt érint.

A The New York Times cikkében kiemelte, hogy a US Postal Service (USPS) rendszerén keresztül feladott mindegyik levél esetében rögzítik a feladó és a címzett nevét. Mindezt úgy valósítják meg, hogy az összes borítékot lefényképezik. A lap az amerikai igazságügyi minisztérium munkatársára és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egyik volt ügynökére hivatkozva írta meg az anyagot.

A megfigyelési program a Mail Isolation Control and Tracking (MICT) nevet viseli és lehetővé teszi, hogy a kormány és az FBI a leveleknek, illetve a rögzített adatoknak köszönhetően több millió amerikai állampolgár kapcsolataiba nyerjen bepillantást. Az nem derült ki, hogy az MICT keretében mennyi ideig tárolják a különböző információkat.

Az MICT-t 2011-ben indították el, miután amerikai politikusok levelekben lépfenét kaptak. A halálos küldemények miatt összes öt ember halt meg. A projekt célja az amerikai bűnüldöző hatóságok munkájának segítése és hatékonyabbá tétele. Az adatok segítségével azonosította az FBI Shannon Guess Richardson színésznőt, akit azzal gyanúsítottak, hogy halálos leveleket küldött Barack Obama amerikai elnöknek és Michael Bloomberg New York-i polgármesternek.

A projekt az FBI egykori ügynöke szerint valóságos "információs aranybánya". Már a borítékok szkennelése is elegendő volt ahhoz, hogy a nyomozók értékes adatokat szerezzenek. Ugyanakkor egy levél felnyitásához már bírói engedélyre van szükség. Az MICT egyébként a több mint száz éven át működő mail covers nevű megfigyelési programot váltotta fel, amelynél a postai dolgozók minden levél és csomag esetében felírták a neveket és a címeket, majd ezeket továbbították a hatóságoknak.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4052154

Jelenleg az oldalon

6
Online