Dél-Jemenben az al-Kaida hat emberét ölték meg amerikai robotrepülőgépek.

Azt soha nem szokták hivatalosan bejelenteni, hogy a jemeni kormányhadsereget amerikai drónok is segítik. De nem kell szakértőnek lenni a következtetéshez: ha két rakéta, két olyan autót talál telibe, ráadásul a hajnali félhomályban, amelyben az al-Kaida helyi szervezetének fontos káderei ülnek, csakis dróncsapásról lehet szó. Jemenben 2011 februárja és 2012 júniusa között kaotikus volt a belpolitikai helyzet.

Ezt a szituációt használta ki az al-Kaida arab-félszigeti szárnya, amely valósággal „berendezkedett” Dél-Jemenben. Két helyi nagyváros is az ő de facto irányításuk alatt állt. Amikor aztán némileg stabilizálódott a helyzet, a hadsereg több offenzívát is indított. Az al-kaidások visszavonultak a közeli hegyekbe, de változatlanul aktívak.

A nagyszabású katonai műveletek mellett, a jemeni hadsereg igénybe veszi az amerikai légierő segítségét is. A drónok az al-Kaida fontos kádereire vadásznak. Most vasárnap hajnalban hat „középvezetőt” öltek meg, amikor a sebészi pontossággal irányított rakéták telibe találták azt a két autót, amelyben utaztak. De korábban amerikai drón végzett az arab-félszigeti al-Kaida szárny második emberével, Said al-Chehrivel is.

Forrás: asiaport.hu

Kapcsolódó blog bejegyzések:

Amerikai terrorizmus: Élet drón-halállal Kattintson ide...

Obama, a Nagy Testvér Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 092 509 megtekintés

Videó: 48 320 627 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923620

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh