Az izraeli-palesztin béketárgyalások és az iráni atomprogram állt a középpontban John Kerry amerikai külügyminiszter és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerdai római találkozóján.

Az újságírók előtti kézfogással kezdődött megbeszélés napirendi pontjairól John Kerry és Benjamin Netanjahu röviden annyit mondott, hogy az izraeli-palesztin béketárgyalások felgyorsításáról egyeztetnek. "A két államról szóló megoldásról" - tette hozzá Netanjahu.

Kerry elismeréssel szólt arról, hogy a teheráni kormány nyitást mutatott atomprogramja felülvizsgálására, az amerikai külügyminiszter ugyanakkor hozzátette: "a szavak nem helyettesíthetik a tetteket, túl korai az Iránnal szembeni szankciók visszavonásáról beszélni".

Netanjahu az iráni atomprogramról azt mondta: "a rossz megegyezésnél sokkal jobb semmilyen megegyezést nem kötni".

Kerry és Netanjahu megbeszélése zárt ajtók mögött folytatódott az Egyesült Államok római nagykövetének rezidenciájaként ismert Villa Tavernában. A Rómába érkezett izraeli tudósítók szerint maratoni hosszúságú egyeztetés várható.

Kerry szerdán Enrico Letta olasz miniszterelnökkel is találkozott. Az olasz miniszterelnök kérte, hogy az Egyesült Államok tisztázza Nemzetbiztonsági Ügynöksége (NSA) titkos adatgyűjtési programját, amely az olasz adatvédelmi biztos szerint Itáliát is érintette. Kerry - az olasz kormányközlemény szerint - az esetleges adatsértések kivizsgálását ígérte.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 701 745 megtekintés

Videó: 48 913 716 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7024783

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh