Izraeli harci gépek mértek légicsapást szerda éjjel a Földközi-tenger partján fekvő Latakia városánál egy légvédelmi és rakétatámaszpontra - erősítette meg a CNN-ek nyilatkozva az amerikai kormány egyik illetékese.

A névtelenül nyilatkozó tisztviselő szerint a célpont egy katonai raktár volt, ahol rakétákat és más katonai berendezéseket tároltak. Izrael attól tartott, hogy a fegyvereket átadják a Hezbollah libanoni síita csoportnak.

Az izraeli hadsereg szóvivője nem kommentálta a washingtoni illetékes szavait.

Csütörtöki sajtóértesülések szerint előző nap éjjel hatalmas robbanás történt a Latakiától 30 kilométerrel délre lévő Dzsable település melletti katonai támaszponton. Előtte hat izraeli harci gépet láttak körözni a térségben, Dél-Libanon légterében. Szemtanúk szerint a gépek a tenger felől lőtték ki rakétáikat a katonai létesítményre.

Egy szíriai emberi jogi szervezet értesülései szerint a robbanás nem követelt áldozatokat. A szíriai és a libanoni médiában Izraelt vádolták az akció elkövetésével.

Az izraeli légierő július elején már megtámadt egy latakiai katonai támaszpontot, és megsemmisített a nem sokkal azelőtt oda szállított orosz rakétákat.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 080 817 megtekintés

Videó: 48 310 999 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921983

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh