Természetvédő szervezetek ellenzik az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett szabad-kereskedelmi megállapodást, mert az véleményük szerint veszélybe sodorhatja többek között Magyarország GMO-mentességét - közölte szerdán a Greenpeace, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Védegylet közös közleményben az MTI-vel.

A zöld szervezetek szerint a transzatlanti kereskedelmi és befektetési partnerségről (TTIP) szóló egyezmény egyik legfőbb veszélye, hogy fellazítaná az élelmiszerekkel, vegyi anyagokkal és egyéb környezetvédelemmel kapcsolatos szabályokat.

A szervezetek azt is elfogadhatatlannak tartják, hogy a szabad-kereskedelmi tárgyalások részleteiről megítélésük szerint az alapvető átláthatóságot mellőzve folynak a tárgyalások, abba a civil szervezeteket, szakszervezeteket nem vonják be.

A közlemény szerint a zöld szervezetek képviselői az Országgyűlés GMO-kerekasztalának szerdai ülésén fejtették ki álláspontjukat a megállapodás veszélyeiről, és kérik a magyar kormányzatot és európai parlamenti (EP) képviselőket, hogy határozottan lépjenek fel az egyezmény jelenlegi formája ellen, és vonják be a civil szervezeteket a magyar álláspont megalkotásába.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 916 741 megtekintés

Videó: 49 080 966 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7056950

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh