A nemzetközi kihívásokra válaszoló együttműködést szorgalmazott Oroszország és az Egyesült Államok között amerikai kollégájának, Barack Obamának küldött újévi üdvözletében Vlagyimir Putyin orosz elnök - közölte szerdán a Kreml.

"Az Egyesült Államok és Oroszország viszonya kulcsfontosságú a globális biztonság szavatolása szempontjából" - idézi az orosz elnököt a Kreml által kiadott közlemény. A kommüniké tanúsága szerint az orosz elnök úgy véli: mindkét ország sikeresen tudná kezelni az új kihívásokat és fenyegetéseket, ha konstruktív párbeszéd indulna Moszkva és Washington között.

Az Egyesült Államok és Oroszország viszonya azt követően ért a hidegháború utáni legmélyebb pontjára, hogy Oroszország tavaly támogatni kezdte a kelet-ukrajnai szakadárokat, majd elcsatolta a Krím félszigetet nyugati szomszédjától, amit a nemzetközi közösség következetesen nem ismer el.

Oroszországnak az ukrán válságban játszott szerepe miatt az Egyesült Államok és az Európai Unió is szankciókat vezetett be ukrán és orosz jogi és természetes személyek, valamint az orosz gazdaság egyes ágazataival szemben.

Forrás: kitekinto.hu / MTI Kattintson ide...

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4069285

Jelenleg az oldalon

2
Online