Kétszáz amerikai ejtőernyős katona vesz majd részt Nyugat-Ukrajnában a jövő héten kezdődő egyik hadgyakorlaton - közölte szerdán a Pentagon.

Ez lesz az első alkalom, hogy amerikai szárazföldi csapatok lesznek jelen Ukrajnában azt követően, hogy az ország keleti részén Oroszország által támogatott fegyveresek szakadár háborúba kezdtek.

A 15 ország részvételével megrendezendő, Rapid Trident (Gyors Szigony) elnevezésű éves hadgyakorlaton amerikai részről az Olaszországban állomásozó 173. légi szállítású dandár katonái vesznek részt.

Steve Warren ezredes, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője elmondta, hogy a hadgyakorlat alatt nem használnak majd éles lőszert. A szeptember 26-ig tartó Rapid Trident idején a részvevők a békefenntartást fogják gyakorolni, beleértve a konvojban haladást, a járőrözést és a rögtönzött robbanószerkezetekkel szembeni védekezést.

A Pentagon azt is közölte, hogy további halált nem okozó felszerelést, egyebek között sisakokat, tűzszerészeti robotokat, matracokat, kabátokat, rádiókat, repeszálló védőfelszerelést és elsősegély-csomagokat szállított az ukrán hadseregnek.

Forrás: MTI

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4624883

Jelenleg az oldalon

16
Online