A közel-keleti helyzet rendkívül kényes, a harci dobok egyre hangosabban peregnek. Amennyiben rövid időn belül nem indítanak támadást, a téli hónapok alatt ez már nem fog megtörténni, hiszen az időjárás és a látási viszonyok nem teszik lehetővé.

Egy újabb háború a közel-keleten rendkívül súlyos hatással lenne az amúgy is gyenge lábakon álló világgazdaságra. Gondoljunk csak bele, mi történne, ha a Perzsa-öbölből rendszeresen érkező olajszállítmányok 40%-a hirtelen kiesne. Minden jel arra mutat, hogy a globális elit magasabb sebességbe kapcsolt és egyre több fronton támadva igyekszik előkészíteni a világkormány színre lépését. A világon folyó háborúk, a gazdasági válság és a terrorizmus, hol valós, hol mesterségesen előállított veszélye, mind része eszköztáruknak és az általuk okozott káosz a világkormány megalakulásához szükséges hangulatot készíti elő.

A WorldNetDaily a következőket jelenti:

Az amerikai titkosszolgálat egyik forrása szerint egyre több jel mutat arra, hogy Izrael támadásra készül, valószínűleg Irán ellen, írja a G2 Bulletin. Amennyiben a támadást valóban elindítják, az egyszerre több fronton történhet majd, a libanoni Hezbollah, a gázai Hamas és talán még Szíria ellen is, áll Joseph Farah G2 Bulletin-jében.

Két független forrás is jelezte, hogy Szíria örülne egy ilyen támadásnak, hiszen elterelné a figyelmet a saját belső, Assad elnök ellen irányuló tüntetésekről.

A legújabb előjeleket két héttel azután észlelték, hogy a Pentagon tudomására jutott az iráni nukleáris létesítmények ellen tervezett izraeli támadás eshetősége.

Az ügyhöz tartozik még a szaúdi nagykövet ellen elvileg Irán által tervezett merénylet leleplezése is, ami ürügyül szolgálhatott volna Irán megtámadásához.

Az Egyesült Államok egy rendkívül összetett, számos tényezőt vizsgáló „indikátor és figyelmeztetés mátrix” segítségével elemzi a helyzetet, így viszonylag pontosan meg tudják állapítani, melyik éjszaka, vagy éjszakák a legideálisabbak egy esetleges támadás elindítására. Jelenleg az indikátorok részét képezi a szokatlan és nagyszámú katonai helikopterforgalom is Izraelben.

Az elemzők szerint a támadás veszélye nagyon komoly. A titkosszolgálati forrás szerint az izraeli támadás „zöld jelzést” kapott, de az nem egyértelmű, hogy ez vajon az izraeli katonai parancsnokság vagy az Egyesült Államok kormánya részéről érkezett.

Forrás: idokjelei.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 67 539 353 megtekintés

Videó: 41 281 585 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6058622

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh