Oroszország saját globális helymeghatározó rendszerét kell használja a szíriai beavatkozás során, mert az Egyesült Államok a GPS-adatok manipulálásával próbálja csökkenteni a terroristák veszteségeit.

Anatolij Nyestercsuk, az orosz fegyveres erők 15. lég- és űrvédelmi hadtestének tábornoka arról számolt be a Tassz hírügynökségnek, hogy a szíriai konfliktusövezetben nem lehetséges az amerikai irányítás alatt álló globális helymeghatározó rendszer – a GPS – használata, mert az Egyesült Államok szándékosan torzítja az adatokat, hogy az orosz légierő bombázásai célt tévesszenek. Nyestercsuk szerint Washington szándékosan segíti az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet a GPS-adatok torzításával, amivel az orosz légierő által a terroristáknak okozott veszteségek csökkentésére törekszik.

“A korábbi fegyveres összecsapások kiértékelése azt mutatja, hogy az ellenség él a navigációs rendszerekben végrehajtott módosítások lehetőségével, és aktívan használja azt félrevezetésre. Mi pedig nem hagyhatjuk figyelmen kívül a GPS segítségével szerzett adatokat.”

A Ria Novosztyi hírügynökség ugyanakkor arról számol be, hogy az orosz helymeghatározó rendszer, a GLONASSZ már globális szinten teljes lefedettséget biztosít, ami mintegy 24 aktív műhold állandó használatát jelenti. Nyestercsuk elmondása szerint az orosz helymeghatározó rendszer gyorsan fejlődik, és már 3-5 méteres pontossággal képes beazonosítani a terroristák tartózkodási helyét, ami a GPS valós alternatívájává teszi. Szíriában az orosz légierő már a GLONASSZ rendszer használatával juttatja célba a precíziós bombákat, ami lehetővé teszi, hogy az Egyesült Államok a GPS rendszereinek manipulálásával ne tudja csökkenteni a terroristák veszteségeit.

Andrej Kartapolov, az orosz fegyveres erők helyettes vezérkari főnöke szombaton arról számolt be, hogy a légierő az első három nap folyamán több mint 60 objektum ellen hajtott végre támadásokat, és a terroristák infrastruktúrájának 50 stratégiai fontosságú elemét semmisítették meg. Ennek köszönhetően az Iszlám Állam harcképessége nagy mértékben csökkent, logisztikai rendszere komoly károkat szenvedett, és megkezdődött a terrorszervezet felbomlása, a tömeges dezertálás. Az Egyesült Államok a GPS-adatok torzításával a terrorszervezet végleges felszámolásának bekövetkeztét próbálja hátráltatni.

Forrás: hidfo.ru Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 807 873 megtekintés

Videó: 47 971 535 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887850

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh