A NATO hírszerzési és terrorelhárítási központot hoz létre Lengyelországban, alig néhány héttel azután, hogy a kelet-európai országokban parancsnoki központokat nyitott.

A Krakkóba szervezett új központ létrehozásáról a Welt am Sonntag német lap számolt be, annak okán, hogy a tervek szerint német katonák is részt vesznek majd a központ biztonságának garantálásában. Németország 40-70 katonával járul hozzá a bázis őrizetéhez, ami Washington akaratának végrehajtását fogja ellenőrizni Kelet-Európában.

A NATO új parancsnoki központjai Észtországban, Lettországban, Litvániában, Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában már megkezdték működésüket, funkciójukat tekintve pedig “kiképzési tevékenységet is folytatnak”, ami amiatt hangsúlyosan említendő, mert az eddigi tapasztalatok alapján a kelet-európai országokban működő amerikai instruktorok más országok destabilizálásában résztvevő félkatonai alakulatok kiképzését is folytatták. Ukrán politikusok beszámolói alapján Lengyelországban kaptak kiképzést azok a szélsőjobboldali szervezetek, melyek a legitim kormány eltávolításában 2013-2014 fordulóján részt vettek. Később pedig arról számoltak be, hogy a Jobb Szektor terroristának nyilvánított tagjai Lengyelországba menekültek vissza a munkácsi lövöldözést követően.

Júniusban egy bulgáriai lőtéren történt baleset kapcsán jutott nyilvánosságra, hogy az országban amerikai katonai magánvállalatok a szíriai “lázadó” csoportoknak küldött fegyverek tesztelését folytatják, és Bulgáriában magántulajdonban lévő létesítményekben, ellenőrizetlenül kiképzési tevékenység is zajlik. Szíriában a terrorszervezetek 2011 óta folyamatos európai utánpótlással rendelkeznek. Alexandr Lukasenko belorusz államfő pedig arról számolt be, hogy az ukrán EuroMajdan során alkalmazott radikálisok később Belorusszia területére is megpróbáltak beszivárogni. Kelet-Európában tehát térségi szinten zajlik a NATO hibrid háborúiban alkalmazott zsoldosok kiképzése, az új központok létrehozása pedig a már eddig is folytatott tevékenység legitimálását jelenti – miközben az új hírszerzési központ lehetővé teszi majd a térségi országok elleni nem-konvencionális hadviselés hatékonyabbá tételét.

Mivel a NATO kelet-európai hadgyakorlatain létszámban továbbra is felülreprezentáltak az amerikai hadsereg alakulatai, és a kelet-európai terjeszkedésnek mozgatórugója az amerikai hadsereg, okkal feltételezhető, hogy a lengyelországi kémközpont “gerincét” is az amerikai titkosszolgálatok állománya alkotja.

Alexander Grusko, Oroszország állandó NATO-nagykövete szeptember elején kijelentette, hogy a lehető legrosszabb forgatókönyv valósul meg Kelet-Európában; a NATO terjeszkedése miatt a nyugati tömb és Oroszország közti fegyveres összeütközés egyre valószínűbbé válik, és a NATO kelet-európai parancsnoki központjainak létrehozása újabb hibrid háborúk előkészületét jelenti. Grusko hangsúlyozta, hogy az Európai Unió jelenleg nem Európa valódi érdekeit képviseli, és miközben a sajtó szó szerint elárasztja az embereket a migrációs válsággal kapcsolatos hírekkel, az európai országok Washington irányítása alatt háborús készülődést folytatnak Oroszország ellen.

Forrás: hidfo.ru Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 741 224 megtekintés

Videó: 48 947 762 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7031108

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh