Az Egyesült Államok tizennégy szövetségi államában emelkednek január elsejétől a minimálbérek.

Hat év óta nem emelkedtek az Egyesült Államokban a szövetségi munkahelyeken a minimálbérek; eddig óránként hét dollár huszonöt cent volt a minimálbér.

Január elsejétől azonban tizennégy szövetségi államban és több nagyvárosban saját hatáskörben, saját költségvetésből (nem szövetségi pénzből) emelik a minimális órabéreket. A legnagyobb mértékű az emelésnek Kaliforniában és Massachusetts államban: ott kilenc dollárról tíz dollárra emelik a minimálbér, a legalacsonyabb béremelés pedig Arkansas államban várható, ott 7,5-ről nyolc dollárra emelik az órabért.

Dél-Dakorában mindössze egyetlen centtel növelik az összeget, így az nyolc dollár ötvenöt cent lesz.

Az adatokat a Szövetségi Államok Törvényhozásának Országos Konferenciája hozta nyilvánosságra. (Ez a szervezet 1974-ben alakult, mindkét párt képviselőinek részvételével, és érdekképviselettel és kutatással foglalkozik.) Néhány nagyvárosban a szövetségi államoknál is nagyobb arányú emelés várható. Az északnyugati Washington államban lévő Seattle városában például 10,5-ről tizenhárom dollárra emelik a minimális órabért, San Francisco és Los Angeles vezetői pedig júliusra jeleztek nagyobb arányú emelést.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 65 530 755 megtekintés

Videó: 39 475 736 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5955713

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh