A Honismereti és Városszépítő Egyesület a Vöröskereszt helyi képviseletével karöltve a tavalyi évben örökbe fogadta városunk legnagyobb összefüggő zöldövezetét, az Arborétumot. Az örökbefogadás arról szól, hogy rendszeresen gondozzák, ápolják a területet. Ennek láthattuk egyik szép példáját idén május 13-án.

Ezen a pénteki napon rengetegen összegyűltek a helyszínen: ott voltak az egyesület és a Vöröskereszt tagjai, azok hozzátartozói, a Városgondnokság emberei, intézményvezetők és dolgozók, valamint nemcsak szilvási lakók a 4 évestől kezdve a 70-es évesekig . Megmetszették a növényeket, és összeszedték a hulladékokat, összesen 25 zsákkal!

Fóris Zoltán, az egyesület ügyvezető igazgatója kérdésünkre elmondta, sajnálatos, hogy nemcsak „véletlenül” elejtett papír-zsebkendőket, nylonzacskókat találtak, hanem voltak ott pl. gumikerekek is…

A patak tisztítását is elvégezték, az iszap kimerítése viszont további, gépi feladat. Szép dolog, hogy egy-egy ilyen szépítési akció során ennyien vállalják az önkéntes munkát, az viszont elszomorító, hogy még mindig rengeteg olyan ember van, aki nem becsüli a természet kincseit, a szép környezetet. Nekik sem kerülne több fáradtságba, mint azoknak, akik helyettük szedik össze a hulladékot, mert az illetők igénytelenek és nem érdekli az őket körülvevő mocsok.

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4054674

Jelenleg az oldalon

10
Online