Oroszország és Fehéroroszország befejezte közös légvédelmi rendszerének kialakítását a kelet-európai kollektív biztonsági régióban - jelentette ki Tverben Pavel Kuracsenko tábornok, az orosz légi- és űrerő első parancsnokhelyettese, vezérkari főnök.

Kuracsenko altábornagy - akinek szavait csütörtökön idézte a sajtó - emlékeztetett rá, hogy a két ország 2009-ben állapodott meg a közös légvédelem kialakításáról, és a további feladatok között nevezte meg a közös járőrözést és a kiképzést.

A regionális légvédelmi rendszer élére Aleh Dvihaljev vezérőrnagyot, a fehérorosz légierő és légvédelem parancsnokát nevezték ki.

Kuracsenko közölte, hogy a tervek szerint Oroszország hasonló rendszert épít majd ki Kirgizisztánnal és Tádzsikisztánnal is, az erről szóló megállapodástervezetek már elkészültek. Kitért rá, hogy 2013-ban hasonló orosz-kazah szerződést írtak alá a Közép-ázsiai Kollektív Biztonsági Régió létrehozásáról, amelynek megvalósítása folyamatban van, az abban részt vevő parancsnoksági és csapategységek kijelölése folyik.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 705 186 megtekintés

Videó: 48 918 492 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7025507

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh