Franciaország komoly akadályokat állíthat a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség elé; Párizs azzal fenyeget, hogy leállítja az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok közti tárgyalásokat.

Franciaország konkrét lépéseket és biztonsági garanciákat akar látni azirányba, hogy biztosított legyen a francia érdek védelme, ellenkező esetben kihátrálnak az egyezményből – írja a Reuters hírügynökség. A lap a francia kereskedelmi minisztert, Matthias Fekl-t idézi, aki kijelentette; már tavaly szeptemberben is jelezte, és még mindig a tárgyalóasztalon van az a lehetőség, hogy ha nincs előrelépés a konkrét garanciák tekintetében, le kell állítani a tárgyalásokat.

Fekl kijelentette, hogy nem szabad elsietni egy ilyen egyezmény megkötését, és nem hajlandók semmilyen előrelépést tenni anélkül, hogy garantálva látnák saját nemzeti érdekeik érvényesülését. Francois Hollande – minden bizonnyal a választási kampány részeként – szintén kijelentette, hogy egyszerűen nemet kell mondani a TTIP-re, ha az árt a francia nemzetgazdaságnak. “Ha nincs kölcsönösség, nincs átláthatóság, ha az egyezmény a gazdákat fenyegeti, ha nincs hozzáférésünk a közös piachoz, miközben az Egyesült Államoknak mindenhez hozzáférése van, nem támogatom ezt az egyezményt” – mondta Hollande.

Forrás: hidfo.ru Kattintson ide... Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 47 947 687 megtekintés

Videó: 27 393 979 megtekintés

Látogatók

Összesen5119179

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh