Megzavarják a Földközi-tenger keleti partvidékének civil légi forgalmát a szíriai légtérben zajló orosz harcirepülőgép-bevetések - közölte a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja, a ynet.

A hétfő esti tájékoztatásból kiderül, hogy az Admiral Kuznyecov orosz repülőgép-hordozó anyahajó megjelenése késéseket és járatok lemondását okozza Izrael, Ciprus és Libanon polgári repülőgép-forgalmában.    

Hétfő reggel is orosz harci gépeket indítottak a hajóról, és ezért lezárták az Izrael és Ciprus közötti légi folyosókat, s az izraeli légi irányítókat alternatív útvonalak kidolgozására kérték már vasárnap este.    

Az Admiral Kuznyecovot több héttel ezelőtt vezényelte az orosz hadsereg a térségbe, hogy segítse a Bassár el-Aszad szíriai elnök oldalán a felkelők ellen küzdő orosz haderőt. Indokolt az óvatosság, hiszen a hadihajóról való le- és felszállás közben egy hónapon belül már két orosz katonai repülőgép zuhant a Földközi-tengerbe a Háárec című újság honlapja szerint.    

Hétfőn egy Szu-33-ast ért baleset landolása közben a szíriai partoknál, három hete pedig egy Mig-29-es zuhant felszállás közben a tengerbe, de a pilótáknak mindkétszer sikerült időben katapultálni.    

A változások érintenek minden Ciprus, Izrael, és Libanon feletti légi járatot. Tíz polgári repülési útvonalat bizonyos órákban zárnak le, mások használatát pedig hosszú időre megszüntették a hadműveletek miatt.    

A jelenlegi korlátozások december 24-én reggel hét óráig lesznek érvényesek.

Forrás: MTI

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4609478

Jelenleg az oldalon

7
Online