Az iráni olajminiszter Rostam Kazami bejelentette, hogy az Iszlám Köztársaság nemsokára a legtöbb európai államba beszünteti az olajexportot. Vasárnap a nemzetgyűlés ülését követően 20 riporter fogadta az ajtón kilépő olajügyi minisztert, aki kijelentette, hogy a legfrissebb mutatók alapján az iráni olajexportnak jóval kevesebb mint 20%-a irányul csak az Európai Unióba, így könnyen találnak vevőket és be tudják helyettesíteni az európai piacról érkező forrásokat.

A Nemzeti Olajvállalat igazgatója, Ahmad Kalebani azt mondta, a végleges leállítást követően az olaj ára rövid idő alatt 150 dollár fölé emelkedhet, így a nyugati államok sokkal jobban meg fogják szenvedni az olajembargót, mint Irán, ugyanis ez a perzsa államnak bár más forrásból, de magasabb bevételeket jelent.

Az iráni média kommunikációját tekintve azonban megállapíthatjuk, hogy Irán egyelőre sokkal inkább törekszik arra, hogy saját olajembargójából politikai tőkét kovácsoljon, mint hogy idő előtt sokkot okozzon az európai gazdaságoknak.

Forrás: jovonk.info

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

Iráni olajembargó Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 47 857 150 megtekintés

Videó: 27 325 874 megtekintés

Látogatók

Összesen5114368

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh