Az amerikai belbiztonsági miniszter megerősítette; az elnökválasztás során nem találtak semmilyen arra utaló nyomot, hogy külföldi hackerek beavatkoztak volna a szavazatok összeszámlálásába.

Jeh Johnson amerikai belbiztonsági miniszter kijelentette; azt nem tudja megbecsülni, hogy a választási kampány során Hillary Clintonról nyilvánosságra hozott információk milyen mértékben befolyásolták az elnökválasztás kimenetelét, ugyanakkor azt határozottan kijelentette; a szakértők semmilyen arra utaló jelet nem találtak, hogy hackerek beavatkoztak volna a választás menetébe.

Johnson kedden a Washington Postnak nyilatkozva azt mondta, az elnökválasztás során nem történt semmi rendkívüli, és nem találtak bizonyítékot arra, hogy hackerek beavatkoztak volna a választási folyamatba, vagy bárki arra törekedett volna, hogy az emberek ne tudjanak rést venni a választáson. A választási folyamatot vizsgáló szakértők szerint semmilyen kiberbűncselekmény nem történt az elnökválasztás során.

December 7-én az amerikai képviselőház hét demokrata politikusa tájékoztatást kért Barack Obamától azokkal a vádakkal kapcsolatban, miszerint az oroszok beavatkoztak az elnökválasztás menetébe. Két nappal később Lisa Monaco belbiztonsági tanácsadó kijelentette, hogy kivizsgálják a választási rendszer állítólagos feltörését, mielőtt még Barack Obama mandátuma véget ér. A választást azonban több tagállamban is az amerikai hadsereg kibervédelmi erői biztosították, emiatt szinte elképzelhetetlen, hogy egy idegen ország megpróbálta volna módosítani a választási folyamatot úgy, hogy ez a kísérlet az amerikai hadsereg minden igyekezete ellenére észrevétlen maradjon.

Forrás: hidfo.ru / sputniknews.com / washingtonpost.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 708 859 megtekintés

Videó: 48 922 379 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7026281

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh