Orosz lapok a WikiLeaks által nyilvánosságra hozott, a közelmúltban ellopott dokumentumra hivatkozva közölték, az USA katonái már Szíriában ténykednek. Elsődleges feladatuk a jelentkezők kiképzése. A tengerészgyalogság rendelkezik egy kiképzési programmal, amelynek célja az, hogy forradalom vagy háború esetén a Nyugat mellett kiálló, oda jelentkező önkénteseknek gyors és átfogó kiképzést biztosítson. Másodlagos feladatuk a rajtaütések megtervezése, és irányítása. Az összetűzésekben nem vehetnek részt, nehogy véletlenül fogságba essen valamelyikük.

A nyilvánosságra került adatok miatt Oroszország ENSZ nagykövete azonnal tiltakozott az amerikai ENSZ küldöttségnél, és az ENSZ bizottsága előtt. "Ez teljesen elfogadhatatlan. Ez a gyakorlat aláássa a stabilitást a Közel-Keleten." - mondta Vitalij Csurkin. A nagykövet elmondta azt is, hogy biztos információjuk van arról, hogy van egy nagy kiképzőközpont Szíria területén, ahová a külföldieket elküldik kiképzésre. A helyét még nem tudják, de ez a dokumentum bizonyítja ennek létét, és azt, hogy ebben az USA szerepet játszik.

Oroszország ENSZ nagykövete példátlannak nevezte, hogy az USA ilyen alattomos, a világ valamennyi írott nemzetközi jogszabályát áthágó cselekményben részt vállal.

Forrás: hidfo.net

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 900 034 megtekintés

Videó: 49 071 813 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7055422

Jelenleg az oldalon

12
Online

Interreg CE1013 REFREsh