Az iráni haderő kiterjedt védelmi gyakorlatokba kezdett az ország déli területén, hogy így demonstrálják az Iszlám Köztársaság védelmi kapacitását és emlékeztessék a nyugati szövetségeseket, hogy az iráni válasz nem várat magára, ha beavatkozásra kerül sor.

A légvédelmi gyakorlat a Tharallah kódnevű 190000 négyzetkilométeres területen kezdődött meg azzal a céllal, hogy javítsa az ország légvédelmének lehetőségeit a busheri atomerőmű felett és a Perzsa-öböl partvidékén. A gyakorlat négy taktikai fázisból áll, melynek során az iráni haderő teszteli és értékeli a föld-levegő és radarberendezések hatékonyságát, illetve új adatokat gyűjt az eljárás során. A gyakorlat során a hazai fejlesztésű radar-, rakéta- és tüzérségi rendszerek, illetve a vadászrepülőgépek összehangolt feladatainak végrehajtására kerül sor.

A gyakorlat első fázisában a feltételezett ellenség vadászgépei indítanak támadást a helyi légvédelem ellen. Passzív és aktív érzékelők használatával, többszintű adatgyűjtéssel és kommunikációs berendezésekkel a légvédelmi erők célja, hogy gyors és hatékony intézkedésekkel biztosítsák az ország radarhálózatának zavartalan működését.

Hétfőn az Iszlám Forradalmi Gárda szárazföldi erői is gyakorlatot tartottak az ország központi tartományában, hogy fokozzák az iráni fegyveres erők készültségét.

Teherán nyilvános meghívást küldött a környező országoknak, hogy a következő haditengerészeti gyakorlaton a térség minél több állama az iráni haderővel közösen vegyen részt.

Forrás: jovonk.info

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 58 623 642 megtekintés

Videó: 34 714 019 megtekintés

Látogatók

Összesen5650860

Jelenleg az oldalon

12
Online

Interreg CE1013 REFREsh