Körülbelül ezer fős afganisztáni csapatnövelésre kérte az Egyesült Államok a NATO többi tagországát - közölte Kay Bailey Hutchison amerikai NATO-nagykövet csütörtökön.

Washington nemrég jelentette be, hogy az Afganisztánban állomásozó nemzetközi erők támogatására több mint háromezer további amerikai katonát vezényelnek a dél-ázsiai országba, és a nagykövet csütörtökön Brüsszelben elmondta, hogy emellé mintegy ezer fős csapaterősítést várnak a NATO-szövetségesektől.   

Kay Bailey Hutchison hozzátette, nagyjából két hét múlva fogják tudni megmondani, hogy pontosan milyen támogatásra van szüksége az amerikai haderőnek.   

A cél, hogy a lehető leghamarabb növekedjen az Eltökélt Támogatás (Resolute Support) elnevezésű NATO-műveletben szolgáló katonai kiképzők és tanácsadók száma - mondta a nagykövet.   

Sajtóhírek szerint a téma napirenden lesz a NATO november eleji védelmi miniszterei találkozóján.   

Az észak-atlanti szövetség tizenöt tagállama szeptemberben közölte, hogy Washington kérésére mérsékelten növeli katonai kontingensének létszámát Afganisztánban.   

Afganisztánban jelenleg mintegy 11 ezer amerikai katona teljesít szolgálatot, a többi szövetséges ország pedig ötezer katonát állomásoztat az országban a NATO-misszió keretében.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 837 megtekintés

Videó: 47 974 219 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888032

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh