Dávid és Góliát harcának újabb fejezetéhez ért a balatonfenyvesiek küzdelme. A Magyar Államot fél kézzel legyőző magántőke a bíróságon próbálja eltaposni a maroknyi ellenállót.

Kezdődik a per az ellen a Hubertus Bt. ellen, aki 10 Ft/ha/évért „ellopta” a magyar nemzettől  az ország akkori negyedik legnagyobb gazdaságának területét 7725 hektárt.

2020. október 15-én Fonyódon lesz annak a pernek a meghallgatása, amit 6 telektulajdonos indított elbirtoklás címén a Hubertus Bt. és a Magyar Állam által megbízott cég a Magyar Földalapkezelő  Szervezet ellen. Hogy az olvasóink képben legyenek: a balatonfenyvesiek egy kis csoportja a Hubertus Bt. által a Magyar Államtól bérelt 10 Ft/ha/év  területből egy a területen több tíz éve tevékenykedő kör ki akar csípni 0.6 ha területet elbirtoklás címén, mivel több, mint 15 éve gazdálkodik ott.

A Hubertus azt nem is vitatja, sőt belátja, hogy 2019-ig a terület közelében sem járt.

A per kapcsán sok-sok információ birtokába jutott a balatonfenyvesiek közössége és számukra már egyértelmű, hogy a magyar nemzet egy újabb külföldi által való kijátszás ellen kell küzdeniük. 

A balatonfenyvesiek szerint:  „1100 évig apáink vérével őrizték a határokat a betolakodókkal szemben, aztán jött Trianon és trükkökkel elvették az ország 2/3-át. Majd jött a privatizáció és újabb trükkök”.

Az akkor alkotott vitatott jogszabályok és több külföldi tanácsadó segítségével a maradék vagyonra és földterületekre is rátették a kezüket a külföldiek. Nézzenek körül, hogy mi maradt a magyar nemzet kezében! És higgyék el mi magyarok is legalább olyan alkalmasak vagyunk (lettünk volna) a saját vagyonunk irányítására, mint a külföldi.  A politikusainkat meg lehet venni kilóra – és ez igaz is!

Azt azért jó, ha tudja a kedves olvasó, hogy a Hubertus valószínűleg tudta, hogy Magyarország be fog lépni az Unióba és onnan óriasi területalapú támogatást lehet lecsípni, szinte ingyen. Bár ez nem megy olyan egyszerűen, ehhez komoly adminisztratív háttér kell, de ekkora támogatással ez gyerekjáték.

Most térjünk vissza a helyi balatonfenyvesiek elbirtoklási ügyéhez. Ők ebből a 7725 hektár bérelt területből jogosan akarnak kb. 0.6 hektárt elbirtokolni. Többen 15 éve, de van aki már a 70-es évek óta birtokolja, gazdálkodik ezen a területen.

Térjünk ki kicsit megint a balatonfenyvesiekre!

V. Zoltán vette a fáradságot és körbejárta a területet és dezinformálta, túlzó anyagi kiadásokkal fenyegette a birtokosokat, így azok megijedtek és nem mertek a „nagy Hubertus ellen” fellépni, aki már a Magyar Állam ellen is pert nyert.

A MePAR rendszer alkalmas a földterületek terület alapú támogatásának beazonosítására. A felvételeken jól látszik, hogy több évben is az elbirtokolni kívánt terület belelóg ebbe a támogatott területbe. Ha a Hubertus felvette a területalapú támogatást ezekre a területekre is akkor egyértelmű, hogy a Hubertus csalt. Amennyiben a bíróság elismerné az elbirtoklás tényét, úgy az is tényként kezelhető, hogy a Hubertus bűncselekményt követett el, ha felvette e területekre a támogatást.  Ha ez kiderülne az nagyon sok jogkövetkezményt vonna maga után, mivel azt nem ő gondozta, hanem a balatonfenyvesiek.

MePAR

Ezen túlmenően még egy fontos dologra is felhívták a figyelmet az elbirtoklók. A cikkben elmondtuk, hogy a vízkormányzást a Hubertus fizeti. Ott is egyértelmű, hogy a területen lévő KF-1 es csatorna „karbantartása” ügyében V. Zoltán csal, mert 2015-ös taggyűlésen elfogadtatja, hogy karbantartja a KF-1-es csatornát bizonyos összegért, majd a 2016-os taggyűlésen  be is számol a munkák elvégzéséről. Természetesen semmit sem csináltak akkor! Aztán biztos, hogy a fülébe jutott, hogy tudomást szerzett a balatonfenyvesiek e csoportja a csalásról, megijed, és 2019-ben gyorsan el is végzi a munkálatot. Erre hét ember is felhívja a figyelmet a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak egy másik ügyben. Konkrét iratokkal, információkkal szolgáltak, de azok a füle botjukat sem mozdították, mivel „ez nem rájuk tartozik”. Ezért valószínűsíthető a katasztrófavédelem és a Hubertus összejátszása.

És ugye a dal Nagy Ferótól: „aki hazudik, az csal, aki hazudik az lop….”

A balatonfenyvesiek és sokan az országból nagy érdeklődéssel várják, hogy mi lesz az elbirtoklás kimenetele és már mindenki csak azt kérdezi az ügy kapcsán, hogy igazságszolgáltatás, vagy jogszolgáltatás lesz e a végeredmény?