Vissza a videókhoz

2020.07.13.-i adás

413 megtekintésA mézeskalács készítés rejtelmei (Wágnerné Kovács Sarolta)

Hosszú évek óta készíti mézeskalácsait Wágnerné Kovács Sarolta, de mióta hat éve nyugdíjba ment a tanítás után, kezdte igazán beleásni magát ebbe a munkába. Sarolta kézműves vásárokban árulja termékeit, de külföldről is érkeznek megrendelések. A hagyományos téli motívumok mellett mára már egész évben aktuális munkáit is keresik.

Hasonló videók

Mivel foglalkozik egy üvegműves? (Gálné Forró Margit)
2020-11-30
146 néző

Mivel foglalkozik egy üvegműves? (Gálné Forró Margit)

A kézműves öt éve foglalkozik az üveg megmunkálásával, de pedagógus évei alatt számtalan technikát adott át tanítványainak. Az üvegtárgyak előállítása során kemencében magas hőfokon olvasztják meg az üveget. Az alapanyagokat Sopronban és Pesten szerezi be. Utazásai során szokott inspirációkat, ötleteket gyűjteni. Margit két egyforma darabot nem készít, alkotásai egyediek. Kis műhelyében textilszobrászatot, selyemfestést és üvegművességet tanít. Hazánkban talán egy-két üvegműves munkálkodik.

Különleges lekvárok készülnek Magyaregregyen
2020-11-26
588 néző

Különleges lekvárok készülnek Magyaregregyen

Más eljárást igényel a mai gyümölcsök feldolgozása, mint nagyanyáink korában. Mária négy gyermeke mellett próbálkozott új ízeket létrehozni, kialakítani. Ligeten meghirdetett lekvárversenyre benevezett és azóta továbbfejlesztette vállalkozását. A Komlói Expón is kimagasló sikereket ért el, ez adott aztán impulzust a további munkákhoz, már 14 féle ízben készülnek a csemegéi. (Keszthelyi-Dékány Mária)

Az ásványok jótékony hatásai (Nagy Mária)
2020-11-26
170 néző

Az ásványok jótékony hatásai (Nagy Mária)

Nagy Mária a selyemfestés mellett az ásványok gyógyító erejével foglalkozik. Különböző színű ásványokból úgynevezett ásványfát készít. Minden kőnek más-más jótékony és gyógyító hatása van. Ma 4300 ásványt ismerünk, ezeket már az ősi kultúrákban is használták a kristálygyógyászatban.


Ismerjük meg a selyemfestészetet (Nagy Mária)
2020-11-23
325 néző

Ismerjük meg a selyemfestészetet (Nagy Mária)

A művészetnek lélekharmonizáló hatása van - kezdi mondandóját a művésznő.  Nagy Mária selyemfestőre kilenc éve talált rá ez az anyag. Hosszú a folyamat, mire a selyemhernyóból fonál lesz és aztán egy ilyen alkotás megszületik. A munka folyamataiba, technikáiba avatja be nézőinket az alkotó. Különös hangulatba kell kerülni az alkotás folyamán.

Családi Kézműves Műhely a Közösségek Házában (Käsz Ildikó)
2020-11-05
275 néző

Családi Kézműves Műhely a Közösségek Házában (Käsz Ildikó)

Harminc éve alakult a kis kézműves műhely, mely az óvodás-kisiskolás gyerekeket vonta be a kreatív tevékenységekbe. Idővel azonban a kísérő szülők is kedvet kaptak az alkotáshoz, kikapcsolódáshoz. Sokféle kézműves tevékenységet próbálhatnak ki a jelentkezők, többek között a tojásfestés, batikolás, nemezelés, gyöngyfűzés, gyertyamártás alapjait. Az alkotás tematikája az évszakok, ünnepek köré épül fel. A csoportba bárki jelentkezhet minden kedden fél ötkor a Közösségek Házában.

Út a vendéglátóiparba
2020-10-22
959 néző

Út a vendéglátóiparba

A vendéglátóipari szakiskola pályaválasztási felelősének tanácsait hallhatjuk a szakmaválasztás kapcsán. A sásdi szakiskola családias, kedves, jól felszerelt tankonyhával rendelkezik, oktatóik, tanáraik pedig egy emberként állnak a gyerekek mellett. Szakácsként inkább a férfiak, cukrászként pedig a nők remekelnek. Szakács, cukrász, felszolgáló tanulókkal beszélgettünk szakmájuk nehézségeiről, szépségeiről. (Sebőkné Pinczés Andrea, Schneiderné Szabados Ildikó, Deli Patrícia Tünde, Karmacsi Gábor, Keserü Levente Mátyás, Lázár Henrietta, Ferencz Amanda)


Körömápolás férfiaknak - szakszerűen (Keller Hanna)
2020-07-30
363 néző

Körömápolás férfiaknak - szakszerűen (Keller Hanna)

A kéz és a köröm ápoltsága szorosan hozzátartozik a megjelenéshez, manapság már a férfiak is igénylik. A körömápolás áztatással kezdődik, száradás után a körömágy bőrét kell igazítani, majd a köröm reszelése következik. Hanna a műveletet kényeztető kézmasszírozással és puhító olajos kezeléssel fejezi be.

Kézműves ételeket árusító szövetkezeti bolt nyílt Magyarhertelenden
2020-07-16
709 néző

Kézműves ételeket árusító szövetkezeti bolt nyílt Magyarhertelenden

A Magyarhertelendi Tejtermékgyártó Szövetkezet új boltja hiánypótló vállalkozás, hiszen a faluban nincsen étterem. A polgármester asszony sorolja a boltban termékeikkel előforduló szövetkezetek, helyi termelők, kézműves termékeket előállítók sorát. Lép Péter szerint nagy szükség van a helyi vállalkozások, szövetkezetek összefogására. Késmárki Katalin sörfőző mester elmondta, már tizenhat féle sörtípust főznek a kezdeti kettővel szemben. (Szeledi Katalin, Lép Péter, Késmárki Katalin)

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

BARANYA TELEVÍZIÓ

adásai:
Csütörtök: 19:00-tól
Péntek: 19:00-tól
Szombat: 10:00-tól és 19:00-tól

KOMLÓ és TÉRSÉGE TELEVÍZIÓ

adásai:
Hétfő: 19:00-tól
Kedd: 19:00-tól
Szerda: 10:00-tól és 19:00-tól
Vasárnap: 10:00-tól és 15:00-tól

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 40 241 827 megtekintés

Videó: 20 673 460 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen4626319

Jelenleg az oldalon

11
Online