A fiatalok pénzügyi tudatosságának erősítése jegyében idén ötödik alkalommal hirdeti meg Mesterecset rajzpályázatát a Magyar Államkincstár.

Az államkincstár hétfői közleménye szerint a korábbiakhoz képest újdonság, hogy a hagyományos képzőművészeti technikákkal készült rajzok és festmények mellett már digitális pályaművek is benyújthatóak. Ezúttal a megtakarítások fontossága, a környezetvédelem és az állatvédelem témáihoz kapcsolódó alkotásokkal lehet jelentkezni, melynek határideje április 30.    

Az évente meghirdetett pályázat legfontosabb célja, hogy "a művészeti alkotás eszközével segítse elő a pénzügyi tudatosság kialakítását a fiatalok körében". Ezáltal játékos és kreatív formában nyílik lehetőség a későbbiekben alapvetőnek számító gazdálkodási döntések megismertetésére - olvasható a közleményben.   

Az idei pályázatban a takarékoskodás fogalma összekapcsolódik a környezetvédelem témájával, a felhívás mottója pedig "takarékoskodni, tudatosan gondolkodni egy szebb környezetért és a környezet megóvása érdekében is érdemes." A szakmai zsűri értékelése mellett ebben az évben egy új kategóriában, Kincstár Dolgozói Különdíjban is részesülhetnek a pályázatot benyújtók, amelyet az államkincstár munkatársainak szavazatai alapján ítélnek oda.    

A pályázaton 5-18 éves korig lehet részt venni. A pályamunkákat a Spórolok az állatokért, Megtakarítás egy szebb környezetért és Pénzügyek a környezet védelméért című témákban várják.   

A közlemény szerint az alkotásokat elektronikus formában lehet benyújtani a mesterecset-palyazat.hu weboldalon keresztül, ahol minden, a pályázattal kapcsolatos további információ megtalálható. A díjazottak 50 ezer - 150 ezer forint értékű utalványban részesülnek. A nyertes műveket a Kincstár a Mesterecset pályázat Facebook és Instagram oldalán is publikálja.

Forrás MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 70 545 490 megtekintés

Videó: 43 818 301 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6226565

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh