Hidrogén üzemanyagcellás projektek kelet-közép-európai fejlesztéséről szóló szándéknyilatkozatot írt alá a Mol-csoport az InoBat akcelerátor céggel.

A Mol pénteki közleménye szerint az együttműködés a hidrogénbeszerzést és -ellátást, a hidrogénben gazdag folyékony üzemanyagok kifejlesztését és tesztelését, valamint az üzemanyag-forgalmazást és értékesítést segítheti. Emellett lehetőség nyílik egy új, üzemanyag-újrahasznosítással is foglalkozó termelőüzem létrehozására is.   

Világi Oszkár, a Mol csoport Innovációs ügyvezető igazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy a Mol a mobilitás várható átalakulása miatt szorgalmazza az innovatív projektek támogatását a térségben.         

Marian Bocek, az InoBat társalapítója és ügyvezetője úgy véli, hogy a Mol több évtizedes tapasztalataival felgyorsíthatják a hidrogén üzemanyagcellás technológiák használatát, továbbá integrált európai alternatív üzemanyag és e-mobilitási értéklánc is létrejöhet. Várakozása szerint a fejlesztések a régi piacok átalakítása mellett újakat is hozhatnak.   

A prágai központú InoBat közös vállalkozások létrehozásával kapcsolja össze a térség energetikai iparvállalatait a legkorszerűbb technológiákkal. Ennek keretében kutatási, fejlesztési és tesztelési platformokat üzemeltetnek, illetve elektromobilitási, energiatárolási, és üzemanyag-fejlesztéshez használható gyártósorok tervezésében is részt vesznek.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 828 megtekintés

Videó: 47 974 208 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888032

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh