Tisztelt Vona Gábor Úr!

A nyílt levél formát azért választottuk, mert eddigi megkereséseink semmilyen eredményre nem vezettek azzal a "devizaalapú" hitelezéssel is foglalkozó parlamenti képviselőjükkel, aki mára precíz ismeretekkel rendelkezik a kialakult helyzet jogorvoslásának lehetőségéről, mégsem csinál semmit azon kívül, hogy felszínes, kozmetikai jellegű javaslatokról tart rendszeresen sajtótájékoztatót. Képes megjelenni egy kilakoltatáson, de nem képes a sajtón keresztül a magyar társadalom tudomására hozni azokat a tényeket, melyek ismeretében minden "devizaalapú" kilakoltatás megszüntethető lenne.

Jogszabályi hivatkozásokkal, BH-okkal alátámasztott, és senki által meg nem cáfolt, agyonhallgatott állításunk az alábbi:

1. A "devizaalapú" hitelekkel kapcsolatos közjegyzői záradékolás jelenlegi gyakorlata törvénysértő /jogellenes/, ezért azokat hivatalból vagy kérelemre törölni kell.

2. A banki tartozások közvetlen - bíróságot megkerülő-elkerülő - végrehajthatósága ezzel megszűnik, a bankok követeléseiket csak bírósági eljárás során tudnák érvényesíteni.

3. Az adósok - a peres eljárás során alperesek - élhetnek a Polgári Törvénykönyvben meghatározott jogukkal: Semmisségre határidő nélkül lehet hivatkozni, a semmisség megállapításához külön eljárásra nincs szükség.

4. A "devizaalapú" hitel/kölcsönszerződések - valójában atipikus szerződések ill. beágyazott derivatív terméket tartalmazó hibrid pénzügyi instrumentumok - a szerződéskötéskor hatályos Hpt.-ben megfogalmazott kellékhiányokban szenvednek, ezért érvénytelenek-semmisek.

5. A "devizaalapú" hitel/kölcsönszerződések tisztességtelen gazdasági tevékenység címén és egyéb szempontokból is támadhatóak, hemzsegnek a tisztességtelen szerződési feltételektől.

Szeretnénk tudni, hogy a Jobbik hajlandó-e ezzel a kérdéssel olyan mélységben, olyan hozzáállással foglalkozni, amilyet az - illetve a magyar társadalom - megérdemel. Szakértői vizsgálatot és kommunikációt kérünk.

Megjegyezzük, hogy alapszervezeti szinten igen élénk érdeklődést tapasztaltunk a leírtakkal kapcsolatban, messze nem olyat, mint amilyet parlamenti képviselőjüktől kaptunk. Az alapszervezetek információval való ellátása folyamatban van.

Természetesen e nyílt levél terjesztését is megkezdtük.

Budapest, 2012. április 26.

Tisztelettel: Hiteles Magyarok Fóruma

Forrás: hitelesmagyar.com Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 730 308 megtekintés

Videó: 48 938 060 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7029428

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh