Visszavonják az országhatáron átnyúló kerékpáros túrák megszervezését támogató pályázati kiírást.

A döntés oka az események bizonytalan megvalósíthatósága mellett leginkább az, hogy a települési önkormányzatok fő feladata most a járványhelyzet helyi szintű kezelése - tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium pénteken közleményben az MTI-t.

A Kerékpárral 7 határon át eseménysorozat célja a környezetbarát, egészséges és biztonságos kerékpározás népszerűsítése, a szomszédos országokkal, azok magyarlakta térségeivel fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítése - emlékeztet a szaktárca.   

Az eredeti ütemezés szerint a magyarországi és határon túli települési önkormányzatok vagy intézményeik, az egyesületek és közalapítványok 2020. április 6-i határidővel nyújthatták volna be pályázataikat.

A veszélyhelyzetben kihirdetett rendkívüli intézkedések miatt azonban egyetlen szervezettől sem várható el, hogy a májustól októberig tervezett eseménysorozat kapcsán felelős vállalásokat tegyen. A programok érdemi előkészítése az érvényben lévő határzárak, a rendezvények szervezésének tilalma miatt is gyakorlatilag lehetetlenné vált - mutattak rá.   

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az idei programsorozatra szánt 28 millió forintos keretösszeget a tervek szerint a jövő évben hasznosítja majd határon átívelő kerékpáros túrák támogatásában.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 807 043 megtekintés

Videó: 47 970 250 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887727

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh