A Virágos Magyarország versenyt idén is meghirdeti a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), amely május 15. és július 1. között várja azokat az erkélyekről és kertekről készült fotókat, amelyek megmutatják, hogy milyen dísznövények, egynyári- és évelő virágok, fűszernövények szépítik a balkonokat, erkélyeket, kerteket, a legjobb pályázatok benyújtói értékes kertészeti utalványt kapnak - közölte az ügynökség pénteken az MTI-vel.

A közlemény idézte Guller Zoltánt, az MTÜ vezérigazgatóját, aki elmondta, a 27 éves múltra visszatekintő Virágos Magyarország verseny az ország legnépszerűbb környezetszépítő kezdeményezése, amely idén, a koronavírus-járvány miatt átalakul: "2020-ban az önkormányzatok helyett az egyéni erőfeszítéseket ismerjük el, így kaphat díjat a legszebb balkonkert, a legvirágosabb előkert tulajdonosa". Hozzátette, bízik abban, hogy az átalakult verseny a magyarországi díszkertész szakmának is támogatást nyújthat ebben a példa nélküli helyzetben.  

A május 15-én induló "Virágos balkonok, virágos kertek" című pályázatnál a résztvevőknek 6 darab balkonkerti vagy előkerti fotót és egy legfeljebb 400 karakteres leírást kell készíteniük két kategóriában a "Legvirágosabb balkon" vagy "Legvirágosabb előkert". A fotókat július 1-jéig várják a szervezők a verseny honlapján, a palyazat.viragosmagyarorszag.hu oldalon.  

Arról is beszámoltak, hogy kategóriánként az első 3 legvirágosabb balkont és előkertet 150 ezer forintos kertészeti utalványokkal díjazzák majd az augusztusi eredményhirdetésen. Ezen kívül 7-7 pályázatot 100 ezer forint értékű kertészeti utalvánnyal jutalmaznak, valamint a közönség is szavazhat, az általuk kiválasztott pályázatokat 100 ezer forint értékű kertészeti utalvánnyal ismerik el.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 641 887 megtekintés

Videó: 48 841 348 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7012589

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh