A koronavírus-járvány miatt idén a biztonságos vér fontosságára hívja fel a figyelmet június 14-e, a véradók világnapja alkalmából az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt (IFRC).

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat pénteken az MTI-nek küldött közös közleményében kiemelte: ezen a napon szerte a világon köszönetet mondanak azoknak, akik önzetlen adományukkal segítenek a rászorulókon.  

Mint írták, a biztonságos, ellenőrzött vér a világon mindenhol egyetemes szükséglet, hiszen nélkülözhetetlen az életmentő beavatkozásokhoz, valamint létfontosságú az olyan veszélyhelyzetek idején, mint a természeti katasztrófák, fegyveres konfliktusok vagy éppen járványok.  

Hangsúlyozták: ahhoz, hogy Magyarországon megfelelő mennyiség álljon rendelkezésre, folyamatosan szükség van az önkéntes véradók önzetlen segítségére.  

A véradások hazai szervezéséért felelős Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt az elmúlt hónapokban folyamatosan azon dolgozott, hogy a vérellátás a járvány alatt is zavartalan maradjon.  

A két szervezet továbbra is arra buzdít mindenkit, hogy menjen el vért adni, hiszen a nyári időszakban a szabadságolások miatt minden évben csökken a véradók száma. Hamarosan induló nyári véradókampányukban neves színészek, zenészek és sportolók bevonásával népszerűsítik majd a véradás ügyét a szervezetek - tudatták.  

A világnaphoz kapcsolódóan ezen a hétvégén 44 helyszínen várják a véradókat. A helyszínek és időpontok, valamint a véradással kapcsolatos összes információ megtalálható a ovsz.hu és voroskereszt.hu oldalon.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 714 727 megtekintés

Videó: 48 926 923 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7027376

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh