Egyiptom a polgárháború szélén áll - figyelmeztetett vasárnap az orosz államfő a kazah fővárosban.

"Szíria már a polgárháború áldozata, és bármennyire sajnálatos, Egyiptom is abba az irányba mozdult el" - mondta Vlagyimir Putyin, aki munkalátogatáson tartózkodik Asztanában. Hozzátette, hogy Moszkva azt szeretné, ha az egyiptomi nép elkerülné ezt a sorsot.

Az orosz külügyminisztérium csütörtökön önmérsékletre és a demokratikus keretek betartására szólította fel az egyiptomi politikai erőket. Moszkva fontosnak tartja, hogy a társadalmi-gazdasági és politikai problémákat erőszakmentesen, az egyiptomi társadalom valamennyi rétegének és valamennyi valláshoz tartozóknak az érdekeit figyelembe véve oldják meg - emelték ki a külügyi közleményben.

A Kreml azt is hangoztatta, hogy Oroszország nagy figyelemmel követi az egyiptomi események alakulását, a mélyreható közel-keleti átalakulások kezdetétől támogatta az egyiptomi nép jogos igényét a jobb életre, a szabadságra és a demokratikus megújulásra.

Szerda óta, amikor az egyiptomi hadsereg eltávolította posztjáról Mohamed Murszi elnököt, több tucatnyi embert megöltek, és több mint ezren megsebesültek a volt egyiptomi államfő hívei és ellenfelei közötti összecsapásokban.

Forrás: MTI

Tafedim tea

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen3449306

Jelenleg az oldalon

14
Online