Jó döntésnek bizonyult az érettségi megtartása a járványhelyzetben, hiszen végül egyetlen megbetegedést sem regisztráltak a vizsgázó diákok között - mondta a köznevelési államtitkár csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Maruzsa Zoltán hangsúlyozta, Magyarországon egyetlen napra sem állt le az oktatás a koronavírus-járvány miatt, és mivel sikerült megszervezni az érettségiket is, a felsőoktatási felvételit is meg lehetett tartani.  

Sikeresen zárták a tanévet, amelyet nem kellett sem rövidíteni, sem hosszabbítani - emelte ki.  

Nagyon készülnek - például tájékoztató anyagokkal, továbbképzésekkel - az őszi időszakra, hogy a váratlan helyzeteket is kezelni tudják. Ugyanakkor optimisták, mert a járványhelyzet jelentősen javult, ezért arra számítanak, hogy egy "hagyományos" tanév kezdődhet el - fogalmazott.  

Elmondta azt is, hogy eddig 61 tankönyvet dolgoztak át az új Nemzeti alaptanterv alapján; az oktatási intézmények ezeket már megtekinthetik, és módosíthatják rendeléseiket. Júliusban mintegy 13 millió tankönyvet kell legyártani, ezeket augusztusban szállítják majd ki.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 062 532 megtekintés

Videó: 48 283 120 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919098

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh