Az agráriummal kapcsolatos képzések fejlesztését szolgáló együttműködési megállapodást kötött a Baranya Megyei Önkormányzat, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerdán.

A helyhatóság közleményében a szerződéssel kapcsolatban ismertették: a megállapodás értelmében a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara a jövőben a hagyományos oktatási programok mellett pécsi központtal, vajszlói kutatóbázissal végzi a települési és térségi felnőtt- és átképzési projektek szakmai koordinációját.   

A közleményben Szécsi Gábort, a kar dékánját idézve azt írták, az együttműködéssel nagyobb lehetőség nyílik a helyi gazdasági szereplők igényeire hangolt, piacképes képzések folytatására, valamint az átfogó vidékfejlesztés, a kultúrtáj-gazdálkodás hosszú távú tervezésére és működtetésére, emellett közös marketingstratégiát is kialakítanak a résztvevők.    

A NAK képviseletében Rittlinger József, a szervezet megyei elnöke úgy vélekedett a közleményben, hogy a kar által felvállalt és koordinált agrárképzések a jövőben a kamara és a megyei önkormányzat céljaival összhangban segíthetik Baranya és a régió gazdasági, társadalmi fejlődését, a helyben elérhető agrár-felsőoktatási kínálat megteremtését, a szakemberszükséglet biztosítását és a fiatalok helyben tartását.    

Őri László (Fidesz-KDNP), a megyei önkormányzat elnöke célként fogalmazta meg, hogy a mezőgazdasági hagyományokra építve, az egyetemi tudásbázisra támaszkodva, a megnyíló területfejlesztési forrásokat felhasználva új lendületet adjanak a helyi gazdaság számára. Úgy vélekedett, az egyik kitörési pont az agrárium fejlesztése, amely - megfelelő képzéssel együtt - a fiataloknak is stabil életpályát kínál Baranyában.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 808 666 megtekintés

Videó: 47 972 654 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887912

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh