A 2021-es autópálya-matricák előértékesítésének első napján megdőlt az eladási rekord, az értékesítőhelyeken az előző évekhez képest mintegy háromszor annyi éves matricát vásároltak a vevők - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. kedden az MTI-vel.

Felidézik, hogy a 2021-es évre érvényes éves országos és megyei autópályamatricák 2020. december 7-től elérhetőek a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. értékesítési felületein, ügyfélszolgálati irodáiban és a viszonteladó partnereknél.  

Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója a közleményben elmondta, az előértékesítés első napján várakozáson felül fogytak az értékesítőhelyeken, és a viszonteladóknál az éves, 2021-es érvényességű matricák. Ismertette, hogy 2018-hoz képest több mint háromszor annyi, de 2019-hez képest is több mint kétszer annyi ilyen típusú vignetta fogyott az első napon. Ez a számokat tekintve azt jelenti, hogy idén egy nap alatt közel 7100 darab e-matricát vásároltak.  

A közlemény szerint a vásárlók többsége D1 díjkategóriájú járművére, jellemzően személyautóra váltott ki úthasználati jogosultságot, ebben a kategóriában a december 7-i, hétfői napon több mint 5200 éves megyei és 1300 éves országos matrica talált gazdára 85,6 millió forint értékben. Az e-matrica rendszer összes díjkategóriájában szintén ezen a napon közel 104 millió forintért keltek el 2021-es éves autópálya-matricák.  

Az e-matrica vásárláshoz a NÚSZ Zrt. elsősorban a saját, mobiltelefonra optimalizált elektronikus értékesítési felületét, az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalt ajánlja, ahol a közlekedők gyorsan, egyszerűen, online vehetik meg e-matricájukat. Az itt történő vásárlások után nem kell kényelmi díjat fizetni, a jármű adatait csak egyszer kell megadni, így a későbbi vásárlások alkalmával a tévesztések (például rendszámelírás) esélye nullára csökken, és még a vásárlást igazoló bizonylatot sem kell megőrizni 2 évig - tájékoztatott a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Patrícia

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 810 212 megtekintés

Videó: 47 974 674 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888080

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh