„Irán nukleáris infrastruktúráját már 2011 közepén megsemmisítették az izraeli zsoldosok kurdok segítségével. Bombázni már nincs mit.” A mostani nagy hűhó az izraeli támadás előkészületeiről csak egy megrendelt kampány az európai vezetők részéről.

El kell vonniuk a lakosság figyelmét, akik már elfáradtak az állandó krízishelyzettől, - ezen a véleményen vannak az amerikai „Startfor” felderítő-analitikai cég munkatársai – olvasható a Wikileaks honlapján. A magán felderítő Startfor céget tulajdonképpen egyfajta „árnyék CIA”-nak is nevezik, tekintélyének és befolyásának adózva. A szenzációs „iráni” kiszivárogtatást felelős beosztású amerikaiak „deszantja” előzte meg. Januártól kezdve egymás után érkeznek magas rangú katonák Jeruzsálembe, akik próbálják meggyőzni az izraeli vezetést, hogy mondjon le a támadás tervéről. Március 5-én Barack Obama is tesz majd egy kísérletet, amikor Benjamin Netanjahuval találkozik Washingtonban. Éppen ezért a „mutató átirányítása” a krízishelyzettel küszködő Európára csak taktikai játéknak minősül, mondja a hadi szakértő, Viktor Baranyec.

- Itt egyértelmű a cél: Izrael agresszivitását tompítani. Úgymond, nem a saját akaratából teszi. Izrael tulajdonképpen nem akar Iránra támadni, az európai országok buzdítják erre.

A szakértő szerint erre a publikációra az amerikaiaknak, mintegy biztosításképpen volt szüksége, hogy rávegyék Izraelt, hogy álljon el a támadástól, ha már más érvek nem hatnak. A Wikileaks ebben az esetben, mint egy eszköz lép fel az USA információs háborújában nem csak Irán, de Izrael ellen is. Washington buzdítja Tel-Avivot, hogy mondjon le a „kalandról”, és ennek érdekében még a hamisítástól sem riadnak vissza, folytatja Viktor Baranyec.

- Meg vagyok győződve arról, hogy az USA hírszerzése a legnagyobb erővel kezdi el használni a Wikileaks-et. Nézzék meg: a Wikileaks közzé tette a Startfor elektronikus levelét, amelynek eredetisége ellenőrizhetetlen. Ha létezne ez a levél nyomtatott formában is, akkor a Wikileaks weboldalán szerepelne annak másolata. De az nincs. Ez azt mutatja, hogy ez az egész hazugság.

Az iráni nukleáris objektumok kétség kívül léteznek. Ha ez nem így lenne, miért utaznak akkor Jeruzsálembe amerikai küldöttek. Igaz, Irán nukleáris állapotának mértékét nem kell túlbecsülni – vélekedik Szergej Druzsilovszkij, keletkutató.

- Minden elég kezdetleges állapotban van. Az iráni Busher atomerőmű nem működik tökéletesen. Nem meggyőzőek azok az előkészületek, amelyek az urán 20%-ra való dúsításáról szólnak, kevés a centrifuga. Állandó felügyelet a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség részéről, jelentések, viták az ENSZ Biztonsági Tanácsában, szankciók… Egyszerűen megfogalmazva: hatástalanítottuk az iráni nukleáris programot. Ez így helyes, mert ilyen értelemben nem is létezik ez a program.

Az amerikaiak nem hagyják kialudni a tüzet a világ néhány forró pontján, és nincs szükségük még egyre, amely atomkatasztrófával fenyeget. Különösen most, az elnökválasztás évében nem. Ezért mozgatnak meg mindent, hogy megállítsák Izraelt. Ezért találtak ki még a Wikileaks-nek is egy új szerepet.

Forrás: ruvr.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 201 243 megtekintés

Videó: 38 452 905 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5889928

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh