A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) már öt éve automatikusan készíti el több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét, ezáltal a NAV-hoz nem kell a kedvezményekre jogosító vagy a munkáltatói igazolásokat beküldeni, hanem az adózónak kell megőriznie azokat az öt éves elévülési idő végéig - közölte az adóhivatal hétfőn az MTI-vel. 

Az szja-bevallási tervezet a tavaly megszerzett jövedelmekről szóló kimutatás, amit a munkáltatók, kifizetők adatszolgáltatásai alapján állít össze a NAV.    

Kiemelték, hogy saját adóbevallási tervezetét március 15-étől bárki megnézheti elektronikusan a NAV honlapjáról elérhető eSZJA aloldalon.   

Akinek nincs KAÜ-azonosítója (ügyfélkapu-regisztráció, e-személyi igazolvány, telefonos azonosító), adóazonosító jele és születési dátuma megadásával március 16-áig többféle módon kérheti a tervezet postázását. SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon, az üzenetben meg kell adni az adóazonosító jelet és a születési dátumot a következők szerint: SZJAszóközadóazonosítójelszóközééééhhnn. A tervezet postázása ezen felül kérhető még a NAV honlapján elérhető webűrlapon, levélben, a NAV honlapjáról letölthető formanyomtatványon (BEVTERVK), valamint telefonon a 1819-es hívószámon, vagy az előzetes regisztrációt igénylő ÜCC vonalon, illetve személyesen az ügyfélszolgálatokon.     

Aki telefonon vagy személyesen szeretne segítséget kérni a NAV-tól a bevallása elkészítéséhez, annak magánál kell tartania a munkáltatói, kifizetői és a kedvezményekről szóló igazolásait - olvasható az adóhivatal közleményében.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 066 359 megtekintés

Videó: 48 290 296 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919817

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh