Hologramkészítéssel, ismeretterjesztő előadásokkal és kiállításmegnyitóval várják az érdeklődő diákokat a Gábor Dénes Napon pénteken, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME).

Ötven éve nyerte el a fizikai Nobel-díjat Gábor Dénes gépészmérnök, villamosmérnök, fizikus, a holográfia feltalálója, aki mérnöki tanulmányait a Műegyetemen kezdte meg. Az évforduló alkalmából ünnepséget rendeznek a Műegyetemen, ahol szó lesz Gábor Dénes munkásságáról, a holográfia alkalmazásáról és az érdeklődők elkészíthetik saját hologramjukat is - közölte a BME az MTI-vel szerdán.   

Az eseményen Czigány Tibor, a Műegyetem rektora Gábor Dénes pályájáról tart előadást. Köszöntőt mond Darvas Ferenc, a Gábor Dénes-díjasok Klubjának elnöke, valamint Bendzsel Miklós, a Novofer Alapítvány elnöke.   

Az ismeretterjesztő programok között Bokor Nándor Mi is az a hologram? címmel, a Gábor Dénes-díjas Koppa Pál tanszékvezető, egyetemi tanár Holográfia és információ - Gábor Dénes örökségének alkalmazása az információs technológiákban címmel tart előadást.   

A közlemény szerint Czigány Tibor zárszava után Gábor Dénes életét, eredményeit, valamint a hozzá kapcsolódó műegyetemi emlékeket bemutató kiállítás nyílik a BME K épületének Dísztermében.   

A részletes program és a regisztráció a https://ttk.bme.hu/gabordenesnap linken érhető el.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 891 199 megtekintés

Videó: 49 064 394 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7054652

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh