A Magyar Államkincstár országos szintű pénzügyi vetélkedősorozattal segíti a középiskolások pénzügyi ismereteinek bővítését, amelynek fődíja százezer forint - közölte a MÁK szerdán az MTI-vel.

A közleményben kiemelték: a vetélkedőn megyénként és a fővárosban azok a diákcsapatok vehetnek részt, akik a kincstár saját, nemrég továbbfejlesztett Játék-Kincstár alkalmazásán keresztül a legjobb eredményt érték el.    

Az online játék ingyenesen letölthető mobiltelefonos alkalmazásként, valamint számítógépes játék formájában is elérhető a Kincstár weboldalán (web-jatek-kincstar.allamkincstar.gov.hu).    

Tavaszi Zsolt államháztartási és pénzforgalmi szolgáltatásokért felelős elnökhelyettes a közlemény szerint elmondta: a játék célja kettős, egyrészt a fiatalok pénzügyi ismereteinek bővítése és a pénzügyi kultúra fejlesztése, másrészt a Magyar Államkincstár pénzügyi szolgáltatásainak megismertetése.    

A kincstár tájékoztatása szerint korábban Zala, Vas, Veszprém, Tolna, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Nógrád megye 79 játékba regisztrált csapata közül az 5-5 legjobb eredményt elérők mérkőztek meg a játék megyei döntőin. A Komárom-Esztergom megyei döntőre november 10-én került sor Tatán.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 65 828 088 megtekintés

Videó: 39 784 479 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5969507

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh