Előző írásunkban a Bankszövetség közreműködésével tartandó 1 napos bírói képzéssel kapcsolatos aggályainknak adtunk hangot, nézzük most a “képzés” tematikájának számunkra legérdekesebb részét:

TEMATIKA

Egynapos képzés a Magyar Bankszövetség közreműködésével a hitelintézetek tevékenységével összefüggő speciális szerződésekről

2012. július 10.

MBA Deák Ferenc terem

11.30-13.00 Egyoldalú szerződésmódosítás a hitelintézeti szektorban

Dr. Lajer Zsolt ügyvéd, Commerzbank Zrt.

Dr. Gadó Gábor ügyvéd, korreferátor

Az egyoldalú szerződésmódosításokról tartandó előadás esetleges kiegészítésére azt a Dr. Gadó Gábor-t kérték fel, akinek Kásler Árpád elhíresült perében az OTP bank fellebbezését köszönhetjük, melyben több megállapítást is tesz:

“Ha a tisztességtelen kikötés miatt a fogyasztót fenyegető hátrány csekély (súlytalan), és ezért eltúlzottnak nem nevezhető, úgy a törvényhozó által biztosított jogvédelem akár a jogalkotói célt lerontó hatásúvá válhat.

Az inkriminált szerződéses kikötések érdemi, tartalmi elemzése nyomán pedig az is kijelenthető, hogy a szerződéses feltételek a szerződés megkötése időpontjában (2008. májusában) megfeleltek a jóhiszeműség és tisztesség követelményének.”

Az OTP fellebbezése itt olvasható: Kattintson ide...

Mindezekből kiderül, hogy a “képzésen” valóban sikerült olyan előadókat találni, akiknek a pártatlanságához, objektivitásához kétség sem férhet….

Esetükben esetlegesen elfogultságot feltételezni olyan lenne, mint egy banki devizaalapú szerződés tisztességességét megkérdőjelezni.

Forrás: hitelesmagyar.com Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 810 364 megtekintés

Videó: 47 974 881 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888101

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh